Lassen

Lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte. Het materiaal op de verbindingsplaats wordt in vloeibare toestand gebracht, waardoor de materialen aan elkaar kunnen worden verbonden. Bij Snaas gebruiken wij robotlassen en handlassen om deze verbinding voor elkaar te krijgen. 

Robotlassen

De lasrobot kan voorgeprogrammeerde laswerkzaamheden volledige zelfstandig en met grote herhaalnauwkeurigheid uitvoeren. Bij robotlassen wordt het meest gebruik gemaakt van booglassen. Het booglasproces MIG/MAG-lassen wordt het meest toegepast, omdat deze lasmethode geen voorbehandeling nodig heeft en in alle posities kan worden toegepast. Bovendien is het goed te automatiseren en betrekkelijk goedkoop. Verder heeft het een redelijk hoge neersmeltsnelheid en heeft deze lasmethode ook geen nabehandeling nodig.

Voordelen van robotlassen

  • Hoge arbeidstijd. De verhouding tussen de daadwerkelijke lastijd en de tijd dat er niet gelast wordt is zeer hoog.
  • Constante en hoge kwaliteit.
  • Hoge lassnelheden zijn haalbaar.
  • Mogelijkheid van optimaliseren van lasparameters naar maximale productiviteit en/of laskwaliteit.
  • Er is geen gekwalificeerde lasser nodig voor de bediening van de installatie tijdens de productie.

Bij Snaas zorgen twee lasrobots voor een veilige, stabiele constructie tot een lengte van 3000 mm. TIG-lassen voor zichtwerk, MIG voor de gewone lasverbindingen. Door de dubbele manipulator kunnen de onderdelen worden ingespannen terwijl de robot last. Uw voordelen zijn duidelijk: hoge productiesnelheden en daardoor korte levertijden en concurrerende prijzen.

Afwijkende lengtes, boor-, tap- en vloeiboorgaten en alle denkbare bochten: niets is te gek voor ons. Onze lasrobots zorgen voor een stabiele en goede constructie. Van zichtwerk tot de gewone lasverbindingen, bij Snaas is het mogelijk!

Handlassen

Wanneer er sprake is van kleine series, prototypes of enkelstuks, wordt er gekozen voor handlassen. Het laswerk wordt verricht door opgeleide vakmensen en wordt gedaan met behulp van moderne lasapparatuur. Bij handlassen gaat het om alle lasprocessen die door een lasser met de hand met behulp van een lastoorts worden uitgevoerd. De handlasser heeft grote invloed op de kwaliteit van de lasverbinding. Al onze handlassers werken veilig en beschikken over een goede lastechniek. Lassen met de hand is echt vakwerk en een langzamer proces dan een geautomatiseerde lasproces. 

Op de foto hieronder ziet u montage- en gereedschapkarren die door ons zijn geproduceerd en gelast. 

 

Lassen
Lassen
Lassen
Lassen
Lassen

Heeft u vragen?

Wij staan altijd voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Neem direct contact met ons op

Jan Poel

0229-284745
Contact opnemen