Snaas gaat nog duurzamer ondernemen

Snaas is sinds kort lid van Paper for Paper. Paper for Paper, een circulair initiatief met papier, is het proces van papier inzamelen, papier recyclen en papier terugleveren.

Naast gebruik te maken van het gerecyclede papier, maken we ook gebruik van de Paper for Paper CupCare. Hierbij worden onze gebruikte koffiebekers ingezameld, gerecycled en weer als bekers teruggeleverd.

Snaas spaart hiermee het milieu door minder bomenkap, minder water- en energieverbruik en minder CO2- uitstoot.

Om preciezer te zijn: met iedere volle container die opgehaald wordt, besparen wij ruwweg 1 boom. En met 1000 kilogram opgehaald papier besparen we 17 bomen. In Nederland worden door recycling jaarlijks zo’n 8,5 miljoen bomen bespaard. Dat we bomen besparen door papier te recyclen, is niet onbekend. Maar wist u dat we nog veel meer besparen met het duurzame recycleproces dat Paper for Paper biedt? We reduceren de afvalberg en verlagen de uitstoot van CO2. Daarnaast heeft papierrecycling een positieve invloed op de hoeveelheid gebruikt water en energie. Zo zorgen we ervoor dat de volgende generatie hier ook voldoende van heeft; en dat geeft een goed gevoel. Paper for Paper houdt voor ons nauwkeurig bij hoeveel wij besparen aan bomen, water en energie en hoeveel CO2-uitstoot wij als lid van Paper for Paper voorkomen. Periodiek ontvangen wij deze gegevens in de vorm van een rapportage die de bomenrapportage genoemd wordt. De bomenrapportage vormt het bewijs dat onze organisatie duurzaam bezig is.

Wilt u met uw organisatie ook meedoen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Paper For Paper of bekijk hun Youtube-filmpje.

Terug naar overzicht
Snaas gaat nog duurzamer ondernemen